Alla inlägg den 1 maj 2011

Av annica björnfot - 1 maj 2011 07:29

så var det då Vår igen , med allt vad som hör till. Dom första myggbetten är avkliade , första fästingen plockad  och  första huggisen sedd ( uhhh  det är då man inser hur bra det är med vinter och snö,  gillar inte att ha valparna ute på våren)

men jag kollade med grannen som bott här i 22 år och inte sett någon tidigare  så det var väl en ensam förvirrad varelse som tagit sig hit.


Ska gå spår idag  men det är inte bestämmt  vem/vilka  eller hur långt. Kanske någon/några av minisarna får följa med för idag är det lite kallare och  ingen större fara att sätta ner nosen i backen  ( våre och slingerbultar är ingen bra kombo  för valpar som ska våga lära sig att använda näsan ) blod tinat  och klövar framtagna  så får vi se vad det blir under dagen.


Gäststugan börjar ta form och se bebolig ut innuti  , vi har bestämt att inte lägga jättemycket pengar eller energi på det huset  ännu  men lite färg i taket  på väggarna  och föster+lister  blir det  och med lite gardiner på det så blir det helt ok.   Stora rummet är klart  och det lilla börjar ta form   så sen ör det bara köket kvar  innan ev sommargäster kan hälsa på  ,o)


Pontus är till bra hjälp även om inte målning är hans favorit sysselsättning   att bygga äv öskemålet  så kanske en liten hundkoja skulle vara på sin plats.


Lotta har hämtat hem Vispa   och Sofie och Anders har tagit hem  Hasse  så nu är det bara 3 vildar kvar . Men dom är så jättegoa  så ingen panik att "bli av med " dom . Väntar på rätt personer  och dom kommer säkert någon gång  och tills dess ska vi försöka fostra dom till trevliga små ungtuppar ,o))


Linn löper så just nu får dom inte vara med henne, inte pga själva löpet dom är för unga för att det ska vara ett problem ännu  men hon är själv lite obekväm med denna period och eftersom hon inte hör när dom kommer så är det lika bra att dela på dom ,  Hon har börjat visa intresse för att gå ut och leka med pojkarna igen  så under veckan är det väl dax att slå ihop dom igen.   Mix har ganska bra koll på killarna  men nu när dom börjar bli större märks det att hon får ta i lite mer för att dom ska lyssna ordentligt på henne  ( så kul att se  det påminner så jättemycket om människobarn  med en storasyster som ska styra och ställa )   Hon har vuxit massor mentalt under vintern  så småbrorsorna var nog en nyttig erfarenhet för henne. Vi tränar på avlämningar just nu  och att hålla fast  vilket går över förväntan bra,  så bara att ligga i och hålla ut lite längre   det och passiviteten  är vad som behöver förbättras under vär / sommar.


Ovido - Quiz & Flashcards